Teppo Rekola

Kuva © Markku Tajakka

Teppo Rekola on niitä kavereita, jotka pistävät teknisen mopon mielellään keulimaan, jotta nähdään onnistuvatko hommat ja millainen lopputulos saadaan aikaiseksi. Teppo on striimannut nelisen vuotta, jona aikana hänen harrastuksestaan on tullut osittain myös ammatti.

Kuka on Teppo Rekola?

Teppo harrastaa erilaisten tapahtumien järjestämistä ja tapahtumatekniikkaa. Hänen isoin harrastusprojektinsa on jokavuotinen Assembly-tapahtuma elokuussa Hartwall-Areenalla.

– Teemme noin sadan hengen vapaaehtoistiimillä neljä vuorokautta tv-lähetystä internetiin ja kaapeli-tv:hen.

Harrastamisen ohella Teppo tekee av-hommia työkseen Tamperelaiselle tapahtumatekniikkafirmalle Musiikki Modelle.

Verkkopelitapahtuma Insomniassa vastaan AV-tekniikasta kokonaisuutena, johon myös videostreamaus tänä vuonna kuului.

Mikä saa sut innostumaan ja tekemään striimausta?

Teppo kertooHarrastusprojekteissa parasta on mahdollisuudet päästä kokeilemaan uusia juttuja ja leikkimään kalustolla jota ei töissä ole järkevää käyttää.

Mopon keuliminen on kuvaava sanapari tekniikkaspeksaukselle näissä piireissä, asioita ei tehdä minimitoteutuksella vaan katsotaan kuinka pitkälle rajan voi viedä. Koska niin voi tehdä.

Teppo nimeää yhdeksi tärkeäksi syyksi hommissa kohtaamansa mahtavat persoonat.

– Loistavat ihmiset ovat ilman muuta myös tärkeitä, kukapa harrastaisi mitään porukassa jossa ei viihdy.

Onko sulla paljon tuttuja Suomessa tai maailmalla jotka tekevät samankaltaista työtä?

– Assembly-TV:tä meitä on tekemässä noin sadan hengen tiimi, joista meitä pelkästään tekniseen toteutukseen keskitttyviä hahmoja on kymmenkunta. Insomniaa järjestää noin viidenkymmenen hengen joukko harrastajia.

Teppo kertoo, että vaikka tapahtumat järjestetään harrastuspohjalta, ovat useat tekijät oman alansa ammattilaisia. Tällaisessa porukassa tietotekniikka- ja verkkopuolelle ilmaantuvat ongelmat ovat yleensä vain pieniä haasteita.

– Jos esimerkiksi ongelmana on tunnistaa tuleeko käyttäjä sisä- vai ulkoverkosta katsomaan streamiä ja itsekirjoitettu scripti ei ymmärräkään ipv6-osoitteita, riittää kun lausuu ongelman ääneen koodarien keskellä (livenä tai tapahtuman ulkopuolella irkissä) ja joku keksii, ja parhaassa tapauksessa muutamassa hetkessä toteuttaa ratkaisun.

Assemblyn tv- ja av-tuotannosta vastaava Livecrew on myös tärkeä kontaktiverkosto Tepolle. Livecrew auttaa aiheeseen liittyvien teknisten ongelmia ongelmien ratkomisessa.

– Harrastustoiminnassa tekniikan rajat tulevan helpommin vastaan kun resurssit ovat rajalliset, mutta asioita hyödynnetään luovasti. Myös pään seinäänhakkaamiset on harrastaessa helpompi jakaa kuin työasiat.

Kannattaa siis työn lisäksi myös harrastaa! :)

Tuleeko mieleen mitään pieniä hyviä jippoja tai vinkkejä?

– Screenille kuvaa ajavassa koneessa on kiva olla testausta silmällä pitäen tehty taustakuva. Esimerkisi itse käyttämäni, kaikki värit näkyvissä, selkeät kulmamerkit ja oma versio kaikille tarvittaville resoluutioille.

– Riippumatto on loistava paikka koodata juttuja kesken kiivaan tapahtumarakennuksen :)

Lisää juttuja Teposta…

Toni Nummela

Web designer, Blogger, Tech geek, IT manager

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube