Juska Wendland

© Fredrik Lindblad, Sessions2 - www.sessions2.com

© Fredrik Lindblad, Sessions2 – www.sessions2.com

Juska Wendland tunnetaan myös nimellä DJ Orion. Hän vetää YleX:n perjantai-illassa kahden tunnin viikottaista radio-ohjelmaa. Juska otti missiokseen tuoda Boiler Roomin kaltaisen säännöllisen bileiden live-striimauskuvion Suomeen, projekti sai nimekseen Room Service.

Kuka on Juska Wendland?

Juska on Tampereelta lähtöisin, nykyisin kansainvälistynyt ja helsinkiläistynyt media-alan monitaituri. DJ-uran lisäksi Juskalla on pitkä kokemus yrittäjän olemista, kouluttamisesta ja nettitekniikoista.

- Oon Juska / DJ Orion, oman musaprofiilini puolesta ehkä tunnetuin YleX:n perjantai-illasta, jossa vedän kahden tunnin radio-ohjelmaa joka viikko.

Juska kertoo vaikuttuneensa Boiler Roomin konseptista ja tajunneensa, että saman voi tehdä myös Suomessa.

- Tarkoituksena on tehdä hyvät juhlat ja striimata se verkkoon kaikkien nähtäväksi.

Livessä on tunnelmaa

Perjantai-illan suorassa radio-ohjelmassaan DJ Orion osallistaa kuuntelijoitaan jo tottuneesti esimerkiksi shoutboxin, Facebookin ja Instagram-kuvien avulla.

- Mun kokemuksen perusteella yksinkertainen toimii paremmin. Ylipäätään "vanhan", staattisen median kuten vaikkapa radion ja nykyisen sosiaalisen median yhdistäminen on todella mielenkiintoista ja saa hyvin väkeä liikkeelle.

- Uskon että jengiä kiinnostaa tosi paljon se, että mistä kaikkialta katsojia on. Esimerkiksi, että jengi fiilistelee vaikkapa Utsjoella kun Helsingissä reivataan.


Juska toteaa, että verkon kautta lähetetyssä live-kuvassa on vahva "tää tapahtuu juuri nyt" -tunne.

- Hassua, että TV:ssä suoria lähetyksiä on tehty vaikka kuinka pitkään, mutta verkkoon tuotuna hommassa on vahva uuden tuntu.

Saatko jostain vertaistukea vai nautitko pioneerin työstä?

- Suomen elektronisen musiikin piirit on tiiviit ja porukka puhaltaa kivasti yhteen hiileen, joten apua on helppo saada aina kun sitä tarvii. Elektronisen musiikin kentällä on aina ollut vahva do-it-yourself -fiilis, joten näistä piireistä löytyy nopeasti expertit tarvitsi konsultointia lähes missä tahansa.

Vaikka haastattelua tehdessä yhtään Room Service -lähetystä ei ole vielä nähtykään, kertoo Juska oppineensa jo valtavasti.

- Homma lähti alunperin ideasta "tää olis kiva toteuttaa" vailla tarkkaa tietoa siitä että miten. Kuten useimpien hyvien juttujen kanssa, kun jaksaa uskoa homman toteutumiseen ja on valmis tekemään sen eteen töitä niin hyviä asioita seuraa.

Lisää juttuja Juskasta…

Toni Nummela

Web designer, Blogger, Tech geek, IT manager

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube