Jarmo Lahti

“Elämän tarkoitus on miettiä, mikä on elämän tarkoitus.”
– Jarmo Lahti

Jarmo Lahti on työskennellyt teknologiamediassa toimittajana, toimituspäällikkönä, päätoimittajana ja toimitustekniikan kehityspäällikkönä. Nykyisin hän pyörittää omaa yritystä nimeltään Infocrea Oy. Jarmo tunnetaan ahkerana laitteistonsa hiojana ja testaajana. Hän raportoi ansiokkaasti testiensä tuloksia myös muille.

Kuka on Jarmo Lahti?

Jarmo Lahti on freelancer teknologia- ja innovaatiotoimittaja. Hän on ideoinut, kirjoittanut ja käsitellyt perinteisiä tekstijuttuja lähinnä it-alan lehtiin, paperille ja nettiin.

– Videosta innostuin muutamia vuosia sitten, mutta striimaamisesta en alkuun kännykkä- ja webcam-striimien mielestäni usein heikon laadun takia.

– Mutta kun keväällä Livestream.com lanseerasi Broadcaster-laitteensa sloganilla “hd streaming without pc” niin innostuin tilaamaan laitteen, jonka sain testattavakseni lopulta heinäkuun alussa.

Jarmo kävi läpi täysin uuden striimauskonseptin ja -tekniikan alkuvaikeudet. Ensimmäisen laitteen hän joutui palauttamaankin. Vaikeuksista huolimatta Jarmon usko ja into striimaukseen on alkanut jatkuvasti lisääntyä.

Esitimme muutamia kysymyksiä Jarmolle

Mistä sun videoharrastus lähti?

– Tulin osallistuneeksi Adultan monimediatuottaja-pilottikurssille, jolta olisi voinut tenttiä myös jonkun tutkinnon. Ja moni sen tekikin. Itse vain sivistin itseäni tuottajuusmielessä ja lähinnä videoita ajatellen. Siitä se sitten lähti.

– Tuo kurssi oli 2009-2010 ja kamerat oli ihan järeänoloisia ammattikameroita. En muista enää tarkemmin. Kaikki croma-jutut, kolmipistevalaistukset ja ties mitä käytiin kyllä läpi.

Jarmo kertoo, että Adulta meni myöhemmin konkurssiin, mutta kuulemma Jarmo on siihen täysin syytön.

Mistä saa sut innostumaan ja tekemään tätä hommaa päivästä päivään?

– Teen asioita toimittajan mentaliteetilla ja seuraamistani asioista myös henkilökohtaisesti kiinnostuneena. Video on vahva tapa välittää asioita, ja videostriimi nopea. Kun muut verkkopalvelut ja verkostot vielä lisätään tähän tämän OGP-tilaisuuden tapaan niin… eihän sitä voi kuin innostua. Uudestaan ja uudestaan.

Onko sulla paljon tuttuja Suomessa tai maailmalla jotka tekevät samankaltaista työtä?

– Ei paljon. Mutta olen seurannut Kurt Linderoosin kännykkästriimaustoimintaa jo muutaman vuoden ajan – respektit “Kurrelle” aka @personaleu pioneerityöstä.

– Myös Ilkka Pirttimaa ja Sami Voutilainen ovat paitsi innostaneet, myös jakaneet paljon tietoa aiheesta. Ilkan minulle joskus lainaama Shure X2u:kin on vieläkin palauttamatta.

Saatko jostain vertaistukea vai nautitko pioneerin työstä?

– Erittäin arvokasta vertaistukea olen saanut SomeTime-tapahtumien livestriimi-porukoilta – eritoten Ilkalta ja Samilta – sekä tapahtumien yhteydessä että saman jengin “SomeTime2012 – Live Task Force” -Facebook-ryhmässä.

Tuleeko mieleen mitään pieniä hyviä jippoja tai vinkkejä?

– Vinkkejä kannattaa kysyä SomeTime Live Taskforcen Facebook-ryhmässä.

Lisää juttuja Jarmosta…

Toni Nummela

Web designer, Blogger, Tech geek, IT manager

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube