PIKATESTI: Velbon Teeny Pod – minikokoinen kolmijalka/tripod

Testissä edullinen ja erittäin pieni taskuun mahtuva Velbon Teeny Pod mini-kolmijalka vakiokiinnityksellä.

Tässäpä näppärän kokoinen kamerajalka mobiilikäyttöön. Jalusta sopii hyvin paljon liikkuvalle vlogaajalle ja mobiilistriimaajalle. Kyseessä on tuote nimeltään Velbon Teeny Pod. Kaupan hyllyssä jalka saattaa näyttää pieneltä Gorillapodilta, mutta käytännössä jalka ei taivu ihan niin monipuoliseen käyttöön.

Plussat:

  • Edullinen, maksaa muutaman euron
  • Yksinkertainen
  • Erittäin kompakti, mahtuu hyvin taskuun
  • Pysyy paikallaan, jaloissa liukuesteet

Teeny Podin ehdoton vahvuus on se, että sen voi ottaa mukaan taskuun tai käsilaukkuun, sillä se on suljettuna vain noin 12 cm pitkä ja 2 cm leveä. Käytännössä koko vastaa noin kolmea yhteen niputettua kuulakärkikynää.

Ei niin notkea miltä näyttää

Teeny Podin jalat eivät taipuisasta ulkonäöstään huolimatta ole kovinkaan notkeat eikä niillä saa vehjettä roikkumaan mistään, vaikka aluksi niin oletin. Myös eksoottisemmat kuvakulmat voi unohtaa sillä jalat eivät leviä kovin laajalle. Tai leviävät, mutta eivät pysy siinä asennossa.

Parhaiten Teeny Pod toimii Zoom-nauhurin, kevyen pokkarikameran tai videokameran ja etenkin jalustakiinnityksellä laajennetun älypuhelimen jalkana.

Jokaisen kolmen jalan päästä löytyy kuminkaltainen pallura, joka estää jalustaa liikkumasta liukkaillakin alustoilla. Teeny Podissa on myös pieni koukkuklipsi, jolle en kyllä vielä keksinyt mitään käyttöä.

Jalusta tuntuu yksinkertaisuutensa ja materiaalivalintojen vuoksi myös aika kestävältä. Sopii siis kovaankin käyttöön.

Velbon Teeny Pod maksaa yleensä muutaman euron ja niitä löytää monesti marketeiden löytölaareista. Omani bongansin Prismasta tarjouksesta kahdella eurolla.

Mitä jäi käteen?

Jos tarvitset taskussa kulkevaa pientä jalustaa, on tämä sinulle halpa ja pikainen ratkaisu. Mikäli haluat jalustaltasi vakautta ja monipuolisuutta, kannattaa jättää väliin.

Toni Nummela

Web designer, Blogger, Tech geek, IT manager

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube

  • Sen verran vielä tarkennusta, että jalusta on tarkoitettu todellakin KEVYILLE vehkeille, eli ei tosiaan kannata käyttää yhtään painavempien kameroiden kanssa (videokamerat, järjestelmäkamerat), sillä jalusta kyllä kaatuu helposti.