Vinkki: Google+ Hangout On Air nyt Full Screen -tilassa

Google+ Hangout On Air (HOA) hyppäsi juuri merkittävän askeleen lähemmäksi täysiveristä striimauspalvelua. Google lisäsi palveluun ominaisuuden, jolla saa laajennettua videolähteen koko ruudun kokoiseksi. Ronnie Bincer jakoi palvelussa videon, jossa hän esittelee Googlen julkaisemaa uutta toimintoa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nyt voit striimata YouTubeen täyden ruudun videota ilman, että alhaalla näkyy häiritsevää Hangoutissa läsnäolevien videokuvat näyttävää “film strip”-palkkia.

Temppu tehdään näin:

 1. Aloita Google Hangout Google+:ssa tai YouTube-kanavallasi
 2. Älä kutsu muita Hangoutiin
 3. Muista klikata vasemmalta Enable Hangout On Air -ruksi valituksi ennen kuin käynnistät varsinaisen Hangoutin, jotta video näkyy yleisölle, kun aloitat lähetyksen.
 4. Säädä kamera ja äänet
 5. Paina Start Broadcast -painiketta
 6. Onneksi olkoon: lähetät juuri Full Screen -kuvaa YouTubeen ja Google+:aan. Huom: Varsinaisessa Hangout-näkymässä kuva ei siis muutu, mutta yleisön näkemässä lähetyksessä kuva on täyden ruudun kokoinen ilman “film strippiä”.

Full screen -tila toiselle käyttäjälle

Voit toki kutsua myös muita Hangoutiin, mutta heti kun he liittyvät mukaan, kuva pienenee normaaliksi Hangout-kuvaksi ja osallistujalista (film strip) ilmestyy alalaitaan. Kuva siis laajenee täyden ruudun kokoiseksi ainoastaan silloin kun osallistujalistassa on näkyvissä vain yksi henkilö.

Hangoutin aloittaja voi suurentaa jonkun muun osallistujan kuvan täyteen ruutuun kunhan hän kikkailee muut osallistujat piiloon. Se tapahtuu näin:

 1. Mikäli Camera Man -app ei ole vasemmalla olevassa sovelluslistassa. Lisää se sinne + -merkin kautta.
 2. Siirrä hiiren kursori osallistujalistassa (film strip) vuorotellen kunkin Hangout osallistujan videokuvan päälle ja klikkaa ilmestyvää kamera-ikonia, jolloin osallistuja piilotetaan Hangoutista ja hänen äänensä vaiennetaan.
 3. Muista piilottaa ja vaimentaa myös itsesi.
 4. Jätä piilottamatta sen henkilön videokuva, jota haluat näyttää täydessä ruudussa. Kuva laajenee lähetyksessä Full screen -tilaan kun kaikki muut osallistujat on piilotettu.
 5. Voit palauttaa muut osallistujat takaisin lähetykseen klikkailemalla kamera-ikonit taas jokaisen osallistujan kohdalta.

Toni Nummela

Web designer, Blogger, Tech geek, IT manager

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube