Nopeasti käyttöön otettavat striimauspalvelut

Tähän artikkeliin on listattu tunnetuimmat nopeasti käyttöön otettavat striimauspalvelut. Nämä palvelut ovat pilvipalveluita, eli videosi virtaa reaaliaikaisesti nettiin sivustojen omille palvelimille, joilta kuvaa jaetaan edelleen katsojille. Palveluille ominaista on se, että ne on nopea ottaa käyttöön ja niiden videosoittimet toimivat useissa laitteissa.

Kirjautuminen

Jokainen palvelu vaatii pikaisen kirjautumisen. Kätevimmin pääset vauhtiin, jos sinulla on jo Facebook-tunnus. Sen avulla pääset rekisteröitymään ja useimpiin palveluihin nopeasti.

Älypuhelintuki

Useimmista palveluista on saatavilla omat sovelluksensa älypuhelimille. Sovelluksilla voi yleensä sekä katsoa että kuvata live-lähetyksiä.

Tässä lista suosituista Suomessa käytetyistä striimauspalveluista:

 • Bambuser
  Saatavilla: Android, Bada, iOS, Maemo, Meego, Symbian, Web, Windows mobile
  Ruotsalainen pilvipalvelu, jonka kautta voi lähettää live-videota miltei laitteella kuin laitteella. Ilmainen voittoa tavoittelemattomaan ja yksityishenkilöiden käyttöön.
  http://www.bambuser.com
 • Google+ Hangouts On Air
  Saatavilla: Web
  Google Plus Hangoutin kautta käytettävä täysin ilmainen striimauspalvelu, jolla voi lähettää live-videota suoraan Google+:aan ja YouTubeen. Mahdollistaa videokonferenssin 10 samanaikaisen käyttäjän kesken. Vaatii Google+-tunnuksen kaikilta, jotka haluavat lähettää videota. Videon katsojilta ei vaadita kirjautumista.
  http://www.google.com/+/learnmore/hangouts/onair.html
 • Justin.tv
  Saatavilla: Android, iOS, Symbian, Web
  Nopeasti käyttöön otettava pilvipalvelu. Ilmainen.
  http://www.justin.tv
 • Livestream
  Saatavilla: Android, iOS, Symbian (vain soitin), Web
  Vaativampaankin tapahtumastriimaukseen sopiva striimauspalvelu. Tuki todella monelle laitteelle. Ilmainen kaikille, lisäpalvelut ja arkistot maksullisia. Todella suosittu yhdysvalloissa.
  http://new.livestream.com
 • Qik
  Saatavilla: Android, Blackberry, iOS, Symbian, Web
  Nopeasti käyttöön otettava yhdysvaltalainen pilvipalvelu älypuhelimille. Ilmainen peruskäyttö, Premium-palvelulla lisäominaisuuksia.
  http://qik.com/
 • TwitchTV
  Saatavilla: Android, iOS, Web
  Pelaajien suosiossa oleva striimauspalvelu. Justin.tv:n omistajien tekemä, käytännössä sama palvelu brändättynä pelaajille.
  http://www.twitch.tv
 • Ustream
  Saatavilla: Android, iOS, Web
  Nopeasti käyttöön otettava pilvipalvelu. Ilmainen versio sisältää mainoksia.
  http://ustream.tv

Onko sinulla kommentteja edellä mainituista palveluista? Unohtuiko listasta joku olennainen palvelu? Kommentoi ihmeessä niin autat meitä ja muita!

Toni Nummela

Web designer, Blogger, Tech geek, IT manager

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=657310546 Tommi Issakainen

  Kovasti olen kaipaillut uuden Nokia 920:sen omistajana streamauspalvelua jolta löytyy tuki Windows 8 puhelimille. Bambuser olisi paras, mutta eipä näytä tukevan. Onko tuolla listalla jotain jota voisi hyödyntää?

  • http://www.toninummela.com/ Toni Nummela

   Eipä taida olla mitään mitä voisi Windows Phone 8:lla käyttää. Re-tweettasinkin sun kysymyksen Twitterissä, mutta hiljaista on ollut.

   Ainoa edes jollain tasolla Windows Phone 8 -puhelimesta kuvaa “striimaava” sovellus, johon olen törmännyt on Cam Broadcaster: http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/cam-broadcaster/ae3cfbcf-b057-4ae8-88a4-1155b6eb1df4 joka ei kyllä kauhean kovia lupaa. Toi on paha rako, kun sekä puhelin että käyttöjärjestelmä ovat uusia. Olettaisin, että ainakin Livestream ja Bambuser hyppäävät tuohon WP8-kelkkaan, mutta aikataulusta ei ole kyllä mitään veikkausta. Ei auta kuin odotella. :/

 • http://twitter.com/mikeful/ mikeful

  Pienenä huomiona Twitch.tv on käytännössä Justin.tv:n pelipuoli siirrettynä uuden brändin alle. Sama tekniikka ja yritys taustalla palveluissa.

 • Jarmo Lahti

  Tuolta löytyy kännykkästriimaus Samsung Galaxy SII:lla – joka tuli linkatuksi YLEn nettiuutiseen (syystä, että sitä käytettiin jutun lähteenä): https://new.livestream.com/Infocrea-fi/AdHoc-2012-12

 • http://theel0ja.minihub.fi TheEl0ja

  Qik on lopettanut toimintansa lue lisää sivuilta!