Jeesusteippi – osa 3/3: Kymmenen jeesusteippi-vinkkiä striimaajalle

Kuva: Toni Nummela

Jeesusteippi, jesseteippi, jesariteippi, jesari ja jesse. Jeesusteippi-trilogian kolmannessa ja samalla viimeisessä osassa esittelemme kymmenen jeesusteippivinkkiä striimaajalle:

 1. Eikö teippirulla mahdu mukaan? Kääri teippi vaikkapa kamerajalan ympäri. Näin sinun ei tarvitse kantaa isokokoista rullaa mukanasi koko aikaa.
 2. Kun ostat kalustoa, muista hankkia se jeesusteipin värisenä. Täten mahdolliset tulevat teippikorjaukset eivät erotu alkuperäisestä ja kalustosi näyttää aina kuin uudelta! Luulitko Macbookin värin olevan sattumaa? Apple ajatteli tätäkin puolestasi.
 3. Kun kameranjalan kiristysmutteri putoaa kuvauspaikan ainoaan ahtaaseen koloon, kannattaa muistaa kiinnittää palan teippiä sormenpäihin ja kalastaa mutteri oivasti tarttuvan jeesusteipin avulla. Sormiin saa tarvittaessa monta metriä lisäpituutta teipin avulla.
 4. Onko kameran linssissä pölyä? Pöly lähtee kätevästi palasella jeesusteippiä. Teipistä linssiin erittäin todennäköisesti jäävä liima antaa kuvaan muodikkaan instagram-tyyppisen filtterin, joka sumentaa kuvaa satunnaisesti eri kohdista. Kokeile omalla vastuulla!
 5. Ratiseeko kamerasi kun käsittelet sitä? Sissikoulutuksen saaneet kirjoittajamme tietävät, että jeesusteipillä voi myös vaimentaa ratinat ja kilinät. Peitä toinen korvasi, liikuttele kameraa, kuuntele mistä ratina kuuluu ja lisää siihen kohtaan runsas palanen jeesusteippiä. Toista käsittely tarvittaessa.
 6. Mikäli olet lähdössä striimaamaan avaruuteen, et tarvitse omaa jeesusteippiä. NASA:lla on omat teipit mukana, joita voit varmasti käyttää. Gaffasta ei tosin ole varmuutta.
 7. Striimauksia häiritsevän henkilön voi kätevästi teipata seinään kiinni. Mikäli suusta kuuluu mölyä, suun voi myös teipata tukkoon. Samaa tekniikkaa voi soveltaa levottomasti liikkuvaan luennoitsijaan: teippaa jalat lattiaan, jolloin panorointitarve rajoittuu huomattavasti suppeammalle alueelle.
 8. Luitko väärin tai unohditko tilaisuuden pukukoodin? Nokkela striimaaja askartelee itselleen pikaisesti puvun jeesusteipistä. Jakkupuku onnistuu myös miltei yhtä kätevästi. Tarkasta kuitenkin saako tilaisuudessa mies pukeutua naisen pukuun ja päinvastoin.
 9. Kävikö taas niin, että lähtiessä kamat sopivat kassiin, mutta kun laitteisto pitäisi pakata tilaisuuden jälkeen takaisin, se ei enää mahdukaan? Onneksi jeesusteipistä saa tehtyä lisärepun, joka supistaa myös teippirullan verran pakattavan kaman määrää. Tuplahyöty!
 10. Striimaukset tehty, kalusto roudattu ja koti-ilta odottaa. Tekisi mieli katsoa elokuva, mutta vuokraamo on jo kiinni eikä keikkapalkkio ihan riittänyt Netflixin kuukausimaksuun. Askartele klassikkoelokuva jeesusteipistä! Bonuksena puuhaa riittää varmasti useammaksikin illaksi.

Lopuksi vielä muutama aiheeseen liittyvä linkki:

 • Jeesusteippi (ilmastointiteippi) Wikipediassa
  “Joskus käytetään virheellisesti termiä roudarinteippi, joka viittaa tosiasiassa toiseen hieman samantyyppiseen teippiin”
 • Jeesusteippi Facebookissa
  Tsekkaa ainakin kuvat-osio.
 • Jeesusteippi Hikipediassa
  “Valtavia määriä jeesusteippiä ilmestyi taivaista kuin tyhjästä ja tämä aiheutti suuren määrän hämmästystä varsinkin alkukantaisempien sivilisaatioiden keskuudessa.”
 • Teippaaja Pro -elokuva
  Kotimainen tuotanto, jossa vantaalainen teippaaja Zoni kohtaa Tikkurilassa suomenruotsalaisen amatööriteippaajan Johanin, joka yrittää lunastaa häneltä teippiskenen ykköspaikan. Elokuvan traileri:
  Kiitos vinkistä @kikkomies!

Näin päättyy jeesusteippi-trilogia. Ensimmäisessä artikkelissa käsittelin tarinoita jeesusteipin kohtaamisesta ja hylkäämisestä. Toinen osa keskittyi pohdiskelemaan sitä miksi jeesusteippiä sanotaan jeesusteipiksi. Jeesusteipin elämä jatkuu lukemattomien sovelluksien kautta.

Porttiteoriani mukaan jeesusteippi avaa tien muihin laadukkaampiin teippilaatuihin, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Toivotankin Zonin sekä kaikki muut teippigurut keskustelemaan eri teipeistä ja sovelluksista Facebook-sivuillemme sekä näiden artikkeleiden kommentteihin. Mikä on sinun suosikkisi?

Toni Nummela

Web designer, Blogger, Tech geek, IT manager

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube