Testissä: Netflix Suomi – suomalainen tarjonta, tekniikka ja asiakaspalvelu

Striimaus.fi:n ensimmäinen yhteistyönä tehty artikkeli käsittelee viime keskiviikkona Suomeen rantautunutta Netflix-palvelua. Netflixiä testasivat ja artikkelia kirjoittivat Marcus Lundqvist, Toni Nummela, Tuomo Nummela, Ilkka Pirttimaa, Viljami Pirttimaa sekä Sami Voutilainen.

Netflix on palvelu, jonka kautta voit katsoa elokuvia ja televisiosarjoja internetin välityksellä striimattuna erilaisissa päätelaitteissa.

Plussaa:

 • käyttöliittymät toimivat todella hyvin
 • aarreaitta niille, joilta on jäänyt suosittuja elokuvia ja tv-sarjoja katsomatta
 • hyvin nopea, ei online-videopalveluiden perinteistä tökkimistä. Esimerkiksi Elisa Viihde toimii Elisan omassa verkossa hitaammin kuin Netflix.
 • ylivertainen asiakaspalvelu sekä Facebookissa että omassa chatissa
 • monipuoliset työkalut oman elokuvamaun kertomiseksi
 • siirtyminen laitteesta toiseen kesken katsomisen toimii todella hienosti
 • useamman laitteen samanaikainen käyttäminen toimii myös erinomaisesti

Kehitettävää:

 • uusia elokuvia ja tv-sarjoja liian vähän
 • kaikkia osia ei saatavilla elokuvasaagoista ja tv-sarjoista, vain ensimmäinen tai haja-ammuntana joitakin
 • huono haku joillain päätelaitteilla: hakee välillä ainoastaan ohjelman nimestä. Ei voi hakea esimerkiksi ohjaajien eikä näyttelijöiden nimillä, kuten selainversiossa.
 • Microsoft Silverlight -sidonnaisuus nettiselaimella käytettynä
 • luottokortin tiedot on annettava ilmaista kokeilujaksoa varten. Tämä on monelle suomalaiselle epämieluisaa
 • ei offline-tallennusta, eli joka paikassa, jossa aiot Netflixiä käyttää, on oltava myös nettiyhteys

Tarjonta: Elokuvat ja tv-sarjat

Suomalaiset elokuvat ja tv-sarjat

Pengoimme Netflixin suomalaisen tarjonnan läpi. Suomalaista materiaalia löytyikin ilahduttava määrä. Rohkaisemme julkaisijoita ja Netflixiä suomalaisen tarjonnan laajentamiseen edelleen. TV-sarjojen kategoriassa tarjonta painottuu ehkä vähän liiankin vahvasti lapsille suunnattuihin sarjoihin.

Nämä suomalaiset elokuvat löytyivät Netflixistä:

 • Caasha
 • Cyclomania
 • Eila
 • Happy Fatties
 • Hengittämättä & nauramatta
 • Iron Sky
 • Joulupukki ja noitarumpu
 • Jungle of Dreams
 • Kuningas Hidas
 • Lapsia ja aikuisia
 • Miehen työ
 • Pelon maantiede
 • Putoavia enkeleitä
 • Rakastin epätoivoista naista
 • Rouva presidentti
 • Sata sukupolvea
 • Star Wreck: In the Pirkinning
 • Tokio Baby
 • Yhden hengen perhe

Nämä suomalaiset tv-sarjat löytyivät Netflixistä:

 • Gommin ja Pommin joulukalenteri
 • Histamiini Joulukalenteri
 • Hovimäki
 • Joulukalenteri: Tonttu Toljanteri Muorin töissä
 • Kolme ässää
 • Lapinlahden Linnut: Kuudesti laukeava
 • Lapinlahden Linnut: Muuttuuko ihminen
 • Mimi ja Kuku
 • Tauno Tukevan sota
 • Turvetta ja timantteja
 • Tuttiritari
 • Tuttiritarin uudet seikkailut

Uudet elokuvat ja tv-sarjat

Netflixistä on hieman hankala löytää kaikki uutuudet, joten päädyimme penkomaan kaikki pääkategoriat järjestäen ne julkaisuvuoden perusteella. Se onnistui kätevästi vain selainversion kautta. Tämän vuoden tarjontaa on niukanlaisesti: uusia elokuvia on seitsemän ja tv-sarjoja kolme.

Uutuudet eli vuoden 2012 tarjonta koostuu seuraavista:

 • Call the Midwife (tv-sarja)
 • End of the Road
 • Entrance
 • Helteinen helmikuu (tv-sarja)
 • Iron Sky
 • Jack Irish
 • Lilyhammer (tv-sarja)
 • Rouva presidentti
 • Varg Veum: Kuolleilla on kaikki hyvin
 • Varg Veum: Kylmät sydämet

Uusien julkaisujen määrä ei päätä huimaa. Tällä valikoimalla perinteinen elokuvavuokraamo hakkaa vielä Netflixin selvästi. Mielenkiintoista seurata kuinka tarjonta kehittyy jatkossa.

Tv-sarjojen kausien ja elokuvasaagojen kattavuus

Suoritimme myös muutamia pistokokeita, joissa tarkasteltiin kuinka hyvin Netflix tarjoaa elokuva- ja tv-sarjojen osia.

Tv-sarjoista ei ole aina saatavilla jokaista tuotantokautta. Tv-sarjoista Ankronikka, Blue Bloods, Mad Men, The Walking Dead ja Uusi Sherlock on tarjolla vain yksi tuotantokausi.

Myös seuraavista sarjoista on tarjolla vain osa kausista:

 • Agatha Christie’s Poirot (5/13 kautta)
 • Arrested Development (3/4 kautta)
 • Breaking Bad (4/5 kautta)
 • Dexter (2/7 kautta)
 • Red Dwarf (9/10 kautta)
 • Sons of Anarchy (3/5 kautta)

Netflixistä löytyy myös tv-sarjoja, joista on tarjolla kaikki tuotantokaudet. Tällaisia ovat ainakin:

 • 24
 • Jericho
 • Firefly
 • Klovni (Klovn)
 • Pako (Prison Break)
 • Sukuvika (Arrested Development)

Osittaisina julkaistuja tuotantokausia emme löytäneet.

Elokuvasarjoista löysimme kaikki osat ainakin seuraaviin leffoihin:

 • Tappava Ase (Lethal Weapon)
 • Haamujengi (Ghostbusters)
 • Karvinen (Garfield)

Poliisi Opisto -sarjasta on tarjolla kolme ensimmäistä elokuvaa. Ocean’s Eleven ja Twelve on saatavilla, muttei sarjan viimeistä elokuvaa. Samoin Kummisetä-sarjasta puuttuu viimeinen. Scary Movie -sarjasta löytyy 1, 2 ja 4. Superman I ja II on Netflixissä, loput kaksi (ja Super Girl) puuttuvat. Final Destination -elokuvasarjasta tarjolla on vain uusin elokuva. Men in Black -elokuvista löytyy vain osa kaksi.

Muutamista elokuvasarjoista on tarjolla vain ensimmäinen osa, kuten elokuvista Karate Kid, Päättymätön tarina ja Transformers.

Tekstitykset ja dubbaus

Suomenkielisiä tekstityksiä on tarjolla hyvin. Suuresta osasta lastenelokuvia ja tv-sarjoja on olemassa myös suomenkielinen ääniraita alkuperäisen lisäksi. DivXFinlandin tekstitysten käyttämiseen emme ota kantaa muuten kuin että toivottavasti Netflix selvittää sotkun ja informoi siitä avoimesti sitten kun homma selviää.

Toimivuus erilaisilla laitteilla

Apple TV

Kolmannen sukupolven Apple TV:ssä Netflix ilmestyi heti etusivulle. Netflixin logoa valitsemalla aukeaa kirjautumislomake. Tunnukset sisään ja käyttämään. Käyttöliittymä toimii samalla idealla kuin muukin Apple TV. Full HD näyttää Full HD:lta eikä tökkimisiä ja pätkimisiä ollut havaittavissa.

Tekstitysvaihtoehdot saa esille painamalla Apple TV:n kaukosäätimen keskimmäistä nappia pitkään pohjassa, kun elokuva on pyörimässä. Kielivalinnan jälkeen homma jatkuu samasta kohdasta. Samalla tavalla hoidetaan myös ääniraidan valinta.

PlayStation 3 (PS3)

Jossain mainittiin, että PS3-sovellus pitää hakea Playstation Storesta, mutta Netflix-sovellus ilmestyi suoraan tv-palveluihin PS3:n ohjelmistoversion päivityksen jälkeen. Eipä Storesta mitään Netflixiin liittyvää löytynytkään.

PS3:n Netflix toimii hyvin ja HD-elokuvat tulivat nettikaistan (50 Mt) käytännössä (30 Mt) yli hienosti. HD-kuva vaikutti kohtuullisen hyvältä ja Dolby Digital 5.1 äänet olivat mukava yllätys. DD 5.1 äänien kanssa elokuvien katselu nautinto kasvaa erinomaisesti verrattuna normaaleihin televisiolähetyksistä tuleviin Dolby Surround ääniin. PS3:lla katselu on helppoa ja toimi oikein hyvin.

LG-televisio

Osa LG:n televisiosta sai uuden ohjelmistopäivityksen 17. lokakuuta, joka toi mukanaan mm. Netflixille oman pienoisohjelman. Ohjelma vaati kuitenkin kirjautumisen, joka tuli mahdolliseksi seuraavana päivänä Netflixin avatessa palvelunsa Suomessa. Pikaisen tarkastelun perusteella ohjelma vaikuttaa ihan lupaavalta, joskin siinä on puutteita, kuten monissa muissakin TV:n kautta käytettävissä ohjelmissa.

Jostain syystä televisiolle tehtävien ohjelmien käyttöliittymät suunnitellaan todella huonoiksi. Lähtökohtana tuntuu usein olevan se, että mitä suurempaa sen parempaa -näin myös LG:n netflix ohjelmassa. Kerralla näkyy aivan liian vähän informaatiota, elokuvien kansikuvat ja muu tieto on esitetty aivan liian suurena. Tuntuu hankalalta ja turhauttavalta yrittää etsiä kiinnostavaa katsottavaa tällaisesta näkymästä.

Positiivisena puolena pitää mainita, että LG:n Netflix ohjelmassa on hyvin hyödynnetty kaukosäätimen omat painikkeet ja ne toimivat loogisesti. Ohjelmassa on myös mahdollista valita jokaisen elokuvan/sarjan kohdalla haluttu ääniraita sekä tekstitys. Tekstityksen osalta valittava on englanti, norja, ruotsi, suomi, tanska ja ei tekstitystä.

Hakuominaisuudet toimivat kahdella tavalla. Ohjelmia voi selata luokkien mukaan (draama, kauhu, komedia yms) tai hakea suoraan hakusanalla. Haettaessa hakusanalla, ehdottaa ohjelmisto sopivia ohjelmia sitä mukaan kun käyttäjä valitsee kirjaimia. Tämä on ehdottoman hyvä ominaisuus, sillä kaukosäätimellä kirjoittaminen ei ole nopeaa eikä miellyttävää.

Kaiken kaikkiaan LG:n Netflix sovellus on käyttökelpoinen ja toimiva. Kuvanlaatu on sovelluksessa hyvä, tosin muutamassa HD-laatuiseksi mainostetussa ohjelmassa oli havaittavissa selkeää pikselöitymistä.

Sony TV

Netflixin ja Sonyn asiakaspalveluiden avulla selvisi, että vuoden 2011 mallissa ei Netflix toimi, vaikka onkin kyseessä Bravia Internet -malli. Vain 2012 malleissa toimii Netflix eikä päivitystä vanhoihin ole näillä näkymin tulossa. Uudempia malleja meillä ei olllut mahdollisuutta testata.

iPhone ja iPad

iOS-laitteille Netflixin saa App Storesta ilmaisella sovelluksella. Sovelluksen käyttäminen on todella helppoa, ja sovellus muistaa tarkalleen mihin kohtaan katselu jäi koneella. Myös vaihtaminen iPadin ja iPhonen välillä toimii mutkattomasti. iPhone sovellus osasi tiputtaa kuvanlaatua saumattomasti alueella, jossa ei ole kunnollista 3G-yhteyttä.

Uusi iPhone 5 on kyllä kuin tehty tv-sarjojen katsomiseen mobiilissa. Uudistetut kuulokkeet ja 16:9-näyttö tekevät katsomisesta nautinnollista.

Boxee

Boxeehen Netflix on tarjolla vain yhdysvalloissa.

Selainversio

Netflix toimii niin hyvin muissa viihdelaitteissa, että selainversio voi jäädä vallan käyttämättä. Selainversio saattaakin olla sovelluksista se heikoin lenkki. Videon katsomiseen vaaditaan Microsoftin Silverlight-plugin, jolla ei ole kovinkaan hyvä kannatus, eikä sitä ole saatavilla Linuxille – ainakaan virallisesti.

Toimivuus luvataan Internet Explorer, Mozilla Firefox ja Safari-selaimille. Käsittämättömästi Google Chromea ei virallisesti tueta ja testeissä Chromessa ilmenikin aika pahoja äänen ja kuvan synkronointi-ongelmia.

Muuta havaittua tekniikasta

Netflix ei toiminut, kun nettiyhteys oli toteutettu useamman reitittimen kautta. Tämä aiheutti ongelmia sekä Apple TV:n että iPhonen Netflix-sovelluksissa. Kumpikaan laitteista ei suostunut kirjautumaan Netflixiin vaan ne antoivat virheilmoituksen:  “Yhteysvirhe: Emme voi yhdistää sinua Netflixiin. Yritä myöhemmin uudestaan.” Samat laitteet lähtivät kuitenkin toimimaan normaalisti, kun ne kytkettiin samaan nettiyhteyteen yksinkertaisemmalla reitityksellä.

Spotifystä tuttuja offline-soittolistoja ei Netflixissä voi valitettavasti tehdä. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on oltava nettiyhteys kaikialla missä aiot Netflixiä käyttää.

Vähän yllättävästi vuoden 2011 internet-televisioihin (LG ja Sony) ei ollut saatavilla Netflix-sovelluksia eikä niitä ilmeisesti ole tulossakaan.

Asiakaspalvelu

Netflixin asiakaspalvelusta oli kuulunut hyvää jo aiemminkin. Pääsimme testaamaan asiakaspalvelun toimivuutta heti Suomen lanseerauksen alkumetreillä.

Netflix ohjeistaa Netflix Suomi -Facebook-sivuillaan asiakkaitaan ja osallistuu keskusteluihin erittäin aktiivisesti. Suomen kielellä. Kaiken kruunaa kuitenkin erittäin hyvin toteutettu chat-asiakaspalvelu, joka tällä hetkellä on käytettävissä vain englanniksi.

LISÄYS (14.11.2013):
Netflix näyttäisi lopettaneen kommentoinnin suomenkielisillä Facebook-sivuillaan. Tämä nyt ei ole kovin tyylikäs veto. FB-sivuille on tosin ilmestynyt Netflix-tuki-sovellus, jolla näyttäisi saavan kysymykseensä vastauksen.

Huima chat-tuki

Asiakaspalvelijoita on selvästi ohjeistettu olemaan ystävällisiä ja ratkaisemaan asiakkaiden ongelmat nopeasti polkematta asiakaspalvelijan persoonallisuutta kuitenkaan maan rakoon. Heiltä saattaa tulla hauskoja kommentteja tai keskustelu voi hieman värittyä jostain pienestä puheenaiheesta.

Chat-tuki aukeaa ohje-sivujen linkistä, jonka jälkeen näet välittömästi arvion siitä kuinka kauan sinun täytyy odottaa. Odotusaikaa oli enimmillään 4 minuuttia juuri lanseeraamisen jälkeen. Kun odotusaika on kulunut, näet kenen kanssa keskustelet, sinua tervehditään ystävällisesti ja sinulta kysytään mitä hyväksesi voidaan tehdä.

Chattiin ei tarvitse kirjoittaa täydellistä englantia, vain sen verran että viesti menee perille. Asiakaspalvelijat osaavat kysyä lisäkysymyksiä, jos homma ei heti selviä. Toni sai hoidettua Spotify-asiakkaille kuuluvan tarjouksen alle minuutissa käyttöön ja Ilkalle tarkistettiin chatin kuluessa onko hänen televisionsa yhteensopiva Netflixin kanssa.

Asiakaspalvelijat pitävät sinut koko ajan ajantasalla kertomalla mitä he ovat parhaillaan tekemässä, mikäli ongelma vaatii laajempaa selvittämistä. Kokonaisuudessaan asiakaspalvelusta tulee inhimillinen ja avulias mielikuva.

Suomenkielisestä chat-tuesta on myös ollut huhua, mutta toistaiseksi sitä ei ole sivuilla näkynyt.

Tarjolla on myös suomenkielinen puhelintuki ilmaisessa 0800-numerossa klo 11-23. Muina aikoina puhelin palvelee englanniksi. Puhelintukea meillä ei ollut tarpeen testata.

Miten Netflix muuttaa Suomea?

Netflix vaikuttaa juuri siihen kohderyhmään, joka on asioinut tavaratalojen sekä markettien elokuvaosastoilla. Toinen kohderyhmä on vuokrannut DVD- ja Blu-ray-elokuvia vuokraamoista. Molempien vahvuus on edelleen kattavampi valikoima sekä uutuudet. Esimerkiksi kokonaisten elokuvasarjojen katsominen ei Netflixissä ainakaan toistaiseksi ole mahdollista. Liikkeistä sarjojen kaikki osat taasen löytyvät melko varmasti.

Vuokraamotoiminta muuntunee yhä enemmän karkkikaupan ja muun oheismyynnin suuntaan. Myymälöissä rajoitteena ovat käytettävissä olevat hyllymetrit, mutta ainakaan toistaiseksi Netflixin virtuaalista hyllytilaa ei ole saatu venytettyä huikeaksi – kenties sopimusteknisistä syistä.

Netflixin käyttäjiä saattaa löytyä myös Elisa Viihteen ja Soneran Koti TV:n asiakkaista. Näillä palveluilla tosin on jo vakiintunut käyttäjäkunta, joka pitäisi saada vakuutettua ja vaihtamaan. Nykyisellä valikoimallaan Elisan ja Soneran palvelut pärjäävät vielä kilpailussa. Teknisesti eivät ehkä niinkään. Suomalaisissa palveluissa on myös pitkät määräaikaiset sopimukset. Se strategia on voinut olla kaukaa viisas, mutta saattaa raueta jossain vaiheessa.

Vannoutuneita piraatteja Netflix ei käännytä. Saman totesi myös yhtiön toimitusjohtaja haastattelussa.

Spotify raivasi tietä

Netflix pyrkii rantautumaan Suomeen Spotifyn vanavedessä. Spotifyn Premium -käyttäjät saivat erikoistarjouksen kautta Netflixin ilmaiseksi vuoden 2012 loppuun saakka. Tarjouksen lunastusaika tosin päättyi tällä viikolla.

Netflix ja sen kilpailijat ajavat elokuvamaailmassa eteenpäin samaa ilmiötä mitä Spotify on tehnyt musiikkimaailmassa. Spotifyn vaikutus musiikin myyntiin antanee kuvaa siitä kuinka Netflix ja vastaavat palvelut vaikuttavat elokuvien myyntiin.

Oli myös hauska huomata miten HBO Nordic sekä Viaplay.fi aktivoituivat Netflixin avaamisen yhteydessä puskemaan omia kärkiään. HBO vetosi tuoreuteen ja siihen, että ihan pian ollaan tulossa. Viaplay.fi taas laski hintojaan ja myllyttää Pohjoismaiden upeinta leffavalikoimaa markkinointiviestissään. Uuden ajan palvelut ovat joka tapauksessa vihdoinkin saapuneet Suomeen.

PÄIVITYKSET:
29.10.2012 – Lisätty Sukuvika (Arrested Develpoment) -tv-sarja tarjonta-osioon ja karsittu <em>-tageja. // TN

Toni Nummela

Web designer, Blogger, Tech geek, IT manager

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube

 • satunnainen vierailija

  Pari huomiota. 1) Arrested Developmentia on olemassa vain kolme kautta ja ne ovat kaikki Netflixissä. Neloskautta kuvataan parastaikaa ja se tulee jakeluun vain Netflixiin. 2) Tuo jatkuva kursiivin käyttö on erittäin ärsyttävä tyylikeino.

  • Kiitos! Erittäin hyvät huomiot. 1) Tämähän on erittäin hieno homma. Jos on tietoa muistakin exclusiivisista julkaisuista niin tänne vain. 2) It was me! Hyvä kun kerroit, sillä eihän me näitä lueta vaan kirjoitetaan. Ja täytyy myöntää, että taisin vähän innostua. Korjailen jälkeni ja otan opiksi.

 • jani jokela

  olisiko tietoa mistä näkisi uudet sarjat/elokuvat netflisin suomi puolella

  • Olen koittanut selvittää samaa asiaa. Joissain Netflix-sovelluksissa (esim. iPad ja iPhone) on omana valikkonaan “Uudet julkaisut”, mutta se käsittää ilmeisesti Netflixiin viimeksi lisättyjä julkaisuja, koska siellä on esimerkiksi Final Destination 5, joka on julkaistu jo vuonna 2011.

   Yritin myös selvittää Googlella parasta tapaa seuloa uutuuksia, mutta mikään vinkeistä ei toimi tällä hetkellä Suomen Netflixissä. Ainoa tapa, joka olen saanut toimimaan on juuri tuo jutussakin käytetty http://movies.netflix.com/ -> Lajityypit -> Suomi -> Lajitteluperuste -> Vuosi

   Tässä pitäisi olla esimerkkinä suora linkki Suomi-lajityypin elokuviin uutuusjärjestyksessä:http://movies.netflix.com/WiGenre?agid=62285&st=yr&so=1

   Tuolla tavalla voit siis listata uutuudet lajityypeittäin, mutta en tiedä pääseekö tuolla tavalla käsiksi kaikkeen materiaaliin. Monissa englanninkielisissä ohjeissa neuvotaan käyttämään sivustoa http://instantwatcher.com/ mutta en kyllä tajunnut miten tuon saa käyttämään Suomen valikoimaa.

   Löysin myös sivuston, joka (ehkä) listaa Netflixissä julkaistut uutuudet, mutta ei tuo kyllä pidä paikkaansa ainakaan Suomen osalta. Tällainen kun alkaisi ilmestyä Suomen tiedoilla:http://www.ondvdreleases.com/rent-new-netflix-releases-2012-09/

   Oletko itse keksinyt muita tapoja?

   • jani jokela
    • Tuohan on kätevä! Vielä kun olis vähän hmm… pysyvämmän oloinen url-osoite tuolla. :) Missähän sijaitsee tuo RSS-fiidi, josta tuo noi tiedot hakee?

     • Löysin sitten lopulta tuon RSS-fiidin osoitteenkin. Tein siitä lyhyen blogijutun: http://striimaus.fi/2012/11/vinkki-netflix-suomi-uutuudet-rss-syotteena-rss-feed/

 • Raija Rantanen

  Aivan käsittämätöntä että blogin kirjoittaja on sitä mieltä että Suomen Netflix on hyvä asiakaspalvelu. Ei ainakaan Facebookissa. Yhteenkään kyssäriin ei ole vastattu, mitä äskenkin katsoin. Kuin seinille kirjoittelisi.

  Lisäksi vaikka ulkoisilla laitteilla voi katsoa Netflixiä, niin tarjonta on jokaisessa kategoriassa korkeintaan 75, vaikka niitä olisi netissä todellisuudessa 360 kategoriaa kohden.

  Miksi siis esim blue ray soitin ja pelikonsolit näyttävät elokuvat niin rajoitetusti ja kategorian nimet ovat aivan eriä kun netissä. ??

  • Moi Raija!

   Täytyypä kyllä nyt myöntyä huomioosi tuon varsinaisen FB-sivun suhteen. Havaintomme sekä FB-asiakaspalvelusta että tuosta chat-asiakaspalvelusta perustuvat viime vuoden lokakuulle, jolloin Netflix rantautui Suomeen. Ja silloin homma kyllä toimi kuin unelma:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=480680321962439&set=a.456036587760146.105442.455432631153875&type=1

   Olisiko Netflix palkannut tuolloin sitten väliaikaisesti ison määrän asiakaspalvelijoita vastailemaan kysymyksiin tai jotain?

   Näyttäisi siltä, että nykyisin Netflix vastaa kysymyksiin omassa Facebook-sovelluksessaan:
   https://www.facebook.com/NetflixSuomi/app_369674283110979
   Siihen pääsee siitä Netflix Suomi -sivulta klikkaamalla punasävyistä “Tarvitseko apua?”-kuvaa. Kännykällä en päässyt tuohon mitenkään, joten siitä miinusta.Lajityyppien nimet ovat samat myös selainversiossa, mutta siinä etusivulla ja valikoissa niitä esitetään ryhmitettynä. Olen ymmärtänyt, että muilla laitteilla Netflix pyrkii tarjoamaan sinua kiinnostavia lajityyppejä tarkemmin esitettynä. Esimerkiksi Kummisetä-elokuvan lajityypit on listattu sivulla: http://movies.netflix.com/WiMovie/Kummiseta/60011152?trkid=50093496&locale=fi-FI ja sieltä on siis 11 eri lajityyppiä, johon elokuva kuuluu.

   Olen samaa mieltä myös noiden nimikkeiden määrän rajoittamisesta kategorioittain: ei mitään järkeä. Ehkä tässä on taas turhaan ajateltu, että käyttäjät “eivät jaksa” selata kuitenkaan noin pitkää listaa ja luotettu Netflixin omaan suosittelutoimintoon.

   Tai voihan kyseessä olla jonkinlaiset tekniset rajoitukset eri laitteissa – mistä sitä tietää. Itse käytän iPhonea, iPadia ja AppleTV:tä, joissa tuo ei ole haitannut kuin satunnaisesti.

   Hakua käyttämällä olen kyllä löytänyt haluamani aina. Tietysti konsoleilla ja blu-ray-soittimilla kirjoittaminen voi olla aika hankalaa. Enkä tiedä onko haku saatavilla kaikkissa laitteissa.

   Tulee vielä mieleen yksi pikku kikka mitä voisit kokeilla, jos et löydä haluamaasi blu-ray-soittimella tai konsolilla:
   1) Hae elokuva ensin selainversion kautta ja katso alusta ihan muutama sekunti.
   2) Lopeta katsominen ja siirry konsolille tai blu-ray-soittimelle
   3) Elokuvan pitäisi olla nyt “viimeksi katsotut”-kategoriassa ensimmäisenä, ja kaiken logiikan mukaan sinun pitäisi pystyä jatkamaan katsomista siitä kohdasta johon selainversiolla lopetit

   Toivottavasti näistä vinkeistä olisi jotain apua! :)

   P.S. Päivitän juttuamme ainakin tuon FB-asiakaspalvelun osalta, sillä siinä on tapahtunut selvä muutos. Kiitos tiedosta!

   • Raija Rantanen

     Soitin äsken Netflixin aspaan. Ne eivät ole olleet tietoisia tästä ongelmasta että ulkoisilla laitteilla katsottuna Netflixissä ei ole viidettäkään osaa niistä elokuvista mitä tietokone sovelluksessa. Ja että kategorioiden nimet eroavat tyystin.
    Lupasivat laittaa asian teknikolle korjattavaksi. ja huomautuksen tästä sivuillensa.

    Tuo sinun vinkkisi hakea katseluun elokuvan ensin tietokoneella, voisi toimia, mutta on turhan monimutkaista hakea elokuva ensin tietokone sovelluksesta. Kun palvelun käyttäminen yhdellä laitteella kerralaan, täytyisi onnistua.

    • Raija Rantanen

      ja lisään vielä että haku senkään puolesta on vähän kyseenalainen, tapauksessa että ei itse oikein välttämättä tiedä mitä elokuvaa etsii, vaan haluaa selata tarjontaa.